Lyden av Stillhet
Mari Bø, Maria Ulvestad, Gaute Barlindhaug
2020

Sommeren 2020 ble Lyden av Stillhet filmatisert med Åsne Storli i rollen til Maria Ulvestad. Filmen ble vist på Sounddance Festival i Berlin 25. juni 2020, ved Dansefestival Barents i Hammerfest 5. november 2020, og på Pikselfestivalen i Bergen 19.22. november 2020. 

*

Hvordan høres håret ditt ut og hva er lyden av et skuldertrekk? Lyden av stillhet er ikke en forestilling i tradisjonell forstand, men et åpent eksperiment som utforsker forholdet mellom bevegelse og musikk. Alt du hører i forstillingen er de faktiske lydene danserne selv lager eller en direkte konsekvens av disse lydene. Ved bruk av sensitive mikrofoner og datateknologi blir alt skapt på scenen der og da. Lyder vi vanligvis ikke legger merke til blir det som utgjør musikken. Lyden av stillhet leter etter muligheter til å skape nye relasjoner mellom dans og musikk, og prøver å utfordre publikum til å tenke nytt rundt koblingen mellom lyder og dansen man ser på scenen. Forestillingen hadde urpremiere på Festspillene i Nord-Norge 29. juni 2018. 

Koreograf/ Utøver: Mari Bø
Koreograf/ Utøver: Maria Ulvestad
Komponist/ Utøver: Gaute Barlindhaug

Utøver i videotilpasning: Åsne Storli

Lyden av stillhet ble produsert gjennom residenser i Tsjekkia og Estland, samt en produksjonsperiode i Tromsø. Forestillingen har spilt under festivalen «Lift Karelia» i Petrozavodsk i 2018.

Støttet av Kulturrådet, FFLB, Danse-og teatersentrum, Dansearena nord, Forum for Nord Norske Dansekunstnere, og co-produsert av Festspillene i Nord-Norge.

Trailer: https://youtu.be/6S2ajwZD_98
Full versjon: https://www.youtube.com/watch?v=gormwZ34esQ&feature=youtu.be