Foto: Mariell Amélie Lind Hansen, mlindhansen.com

Åsne Storli er en utøvende danser som arbeider medskapende i produksjonene hun medvirker i. Hun arbeider hovedsakelig innenfor samtidsdanssjangeren og med base i Tromsø og Oslo.

Som utøver interesserer Åsne seg for et bredt spekter av uttrykk innenfor scenekunsten og har følgelig arbeidet med prosjekter av ganske ulik karakter, rettet mot et mangfold av publikums- og aldersgrupper. 

 

Åsne kommer opprinnelig fra Tromsø og har sin utdannelse fra Norges Dansehøyskole, Pôle Supérieur d’Enseignement Artistique Paris/Boulogne-Billancourt og The School at Jacob’s Pillow. I oppveksten var hun elev ved Tromsø Danseteater, Tromsø Kulturskole og Kongsbakken vgs Danselinja. 

 

Hun har tidligere undervist ved Ballettskolen i Ski og i engasjement hos den profesjonelle dansetreningen i Tromsø i regi av Forum for nordnorske dansekunstnere og er medlem av Norske Dansekunstnere, Forum for nordnorske dansekunstnere, Creo (tidl. Musikernes Fellesorganisasjon) og RadArt – nettverk for fri scenekunst.

 

Ved siden av sitt utøvende virke arbeidet Åsne i 2016 og 2017 som markedsføringsansvarlig for Vårscenefest Tromsø Scenekunstfestival, og som gjestekoordinator ved Tromsø Internasjonale Filmfestival 2017, 2018 og 2019. Hun har sittet i programrådet for Vårscenefest Tromsø Scenekunstfestival 2018 og 2019, og leder programrådet for Vårscenefest 2020. Hun er tidligere vararepresentant til styret for Forum for nordnorske dansekunstnere og vikarierte vårhalvåret 2018 som ansvarlig for Proda Nord-Norge i kraft av sitt vikariat som styremedlem. Hun er også fylkesrepresentant for Troms og regionsrepresentant for Nord-Norge til fagforbundet Norske Dansekunstneres Storstyre. 

© 2016 Åsne Storli