fieldworks | Borrowed Landscape Bodø


Jeg medvirker i fieldworks' (Heine Avdal & Yukiko Shinozaki) Borrowed Landscape – Bodø som settes opp under Bodø Biennale i september 2016. Borrowed Landscape består av en serie med stedsinspirerte forestillinger innsatt i ulike private og offentlige rom. Tidligere utgaver har funnet sted på kontorer, kjøpesentre og et modell hus. Tittelen på prosjektet springer ut fra det japanske begrepet "shakkei". Det refererer til teknikken som brukes i japansk tradisjonell hagedesign ved å integrere det omkring liggende eksisterende landskapet inn i sammensetningen av en hage. Denne tilnærmingen gjenspeiles i den unike måten Heine Avdal og Yukiko Shinozaki bringer sammen ulike virkeligheter i de spesifikke urbane områder de tar sikte på å undersøke. I Borrowed Landscape blandes utøvere og forestillingen inn i vanlige dagligdagse rom, ved en gradvis undergraving, samtidig som det gjenkjennelige gjøres til det ukjente. Det (utilsiktede) publikum er derfor konfrontert til å se og oppleve disse vanlige områdene annerledes og oppfordres til å revurdere oppfatningen av hverdagen i seg selv.

Avdal og Shinozakis oppfinnsomme og ofte humoristiske samhandling med de utvalgte stedene, sine litt overdrevne bevegelser, eller urimelige handlinger, og det overraskende lydbildet utviklet av lang tids samarbeidspartner Fabrice Moinet, tilfører poesi til de arealer som definerer våre personlige og profesjonelle liv. Borrowed Landscape - Bodø vil finne sted i et supermarked. Den har som mål å fremheve den unike virkelighet som et supermarkedet er, avsløre noen av de regler og koder i henhold til hvordan det opereres, og opprette spørsmål om våre personlige kjøpevaner, samt de ulike krefter som former vår hverdags opplevelse og atferd. Se trailer her

09. september kl. 15.00 - 17.00

10. september kl. 14.00 - 16.00

Eurospar Koch i Glasshuset

GRATIS adgang

Konsept og direksjon: Heine Avdal, Yukiko Shinozaki Lyd design og elektronikk: Fabrice Moinet og Johann Loiseau Tekst: Yukio Shiba, oversatt og adaptert av: Sara Jansen og Yukiko Shinozaki Utøvere: Ingrid Haakstad, Heine Avdal, Kristine Jensen, Tanja Andreeva, Gry Løvmo, Åsne Storli og Tony Tran

Arrangører: BAREDANS i samarbeid med Eurospar KOCH Produsert av: Heine Avdal , fieldworks vzw, NPO Offsite project Yokohama Co-produksjon: Kunstencentrum STUK, BIT-Teatergarasjen (APAP network) Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Norsk-Islandsk kultursamarbeid, Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie, The Saison Foundation, Art Commission Yokohama, Yokohama Art Festival executive committee

For Bodø Biennale, støttet av: Norsk Kulturråd, Nordland Fylkeskommune

www.field-works.be

www.baredans.no

Recent Posts
Archive