Kurs i historiefortelling på Dverberg

October 17, 2016

Sammen med dramatiker og manusforfatter Anne Lund, holder jeg kurs i historiefortelling på Dverberg på Andøya i Vesterålen 28.-30. oktober for barn mellom 12-15 år. Kurset arrangeres i samarbeid med HATS.

 

I kurset skal vi arbeide med å fange ideer og historier og å finne kreative måter å dele dem på med andre og hverandre. Vi skal snakke, skrive og tegne, og forsøke å gjøre tekst og bilder om til bevegelse og replikker – og i samarbeid skaper vi historien underveis.


I dette kurset vil deltakerne lære å improvisere frem historier, med hjelp fra instruktørene og medspillerne sine. Improvisasjon blir ofte forbundet med teatersport – hvor man skal finne på morsomme scener. Improvisasjonen vi skal gjøre på dette kurset handler ikke om å lage humor, men om å selv finne replikkene og bevegelsene som føles naturlig når man skal spille en scene, og å finne frem til historier og karakterer man selv synes er interessante.

 

Dette gjør vi gjennom:

  • Kreative idéøvelser

  • Diskusjon – hvilke idéer interesserer deg og hvorfor?

  • Å skape en rammefortelling sammen med instruktørene

  • Å skape spennende karakterer – hvem vil du være?

  • Improvisasjon med hjelp fra instruktørene

  • Dramaturgi – hvordan kan vi fortelle historien vår på en sammenhengende måte

 

 

Mer informasjon om kurset og påmelding finnes på HATS' hjemmesider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archive

October 18, 2019

Please reload

Recent Posts

© 2016 Åsne Storli