Kurs i historiefortelling på Dverberg


Sammen med dramatiker og manusforfatter Anne Lund, holder jeg kurs i historiefortelling på Dverberg på Andøya i Vesterålen 28.-30. oktober for barn mellom 12-15 år. Kurset arrangeres i samarbeid med HATS.

I kurset skal vi arbeide med å fange ideer og historier og å finne kreative måter å dele dem på med andre og hverandre. Vi skal snakke, skrive og tegne, og forsøke å gjøre tekst og bilder om til bevegelse og replikker – og i samarbeid skaper vi historien underveis.

I dette kurset vil deltakerne lære å improvisere frem historier, med hjelp fra instruktørene og medspillerne sine. Improvisasjon blir ofte forbundet med teatersport – hvor man skal finne på morsomme scener. Improvisasjonen vi skal gjøre på dette kurset handler ikke om å lage humor, men om å selv finne replikkene og bevegelsene som føles naturlig når man skal spille en scene, og å finne frem til historier og karakterer man selv synes er interessante.

Dette gjør vi gjennom:

  • Kreative idéøvelser

  • Diskusjon – hvilke idéer interesserer deg og hvorfor?

  • Å skape en rammefortelling sammen med instruktørene

  • Å skape spennende karakterer – hvem vil du være?

  • Improvisasjon med hjelp fra instruktørene

  • Dramaturgi – hvordan kan vi fortelle historien vår på en sammenhengende måte

Mer informasjon om kurset og påmelding finnes på HATS' hjemmesider.

Recent Posts
Archive